Friday, 2024-06-21, 5:01 PM
Welcome Guest | RSS

Роземак

ШЕСТО ОДДЕЛЕНИЕ

Забелешка:На ова место ќе сретнете содржини изработени во 2013/2014 г, а и активности од учебната 2014/2015 г.
Започнува уште една нова авантура:учење за знаење низ разни активности.

Добре ни дојдовте шестоодделенци!

    Нашите активности за септември                                                                                                                                                                               

  

 

 

Како и секоја нова учебна година така и оваа година,најпрво се запознавме со нашите нови ученици.Погледнете на следниот линк.ЗАПОЗНАВАЊЕ 
 

 

 

Мајчиниот јазик се сака ако се знае и изучува.Една необична презентација полесно ќе не` запознае со потеклото на македонскиот јазик.
               ПРЕЗЕНТАЦИЈА
 
Вредно,вредно се работи!Еве,уште една презентација за поделба на литературата по родови.
               ПРЕЗЕНТАЦИЈА
                                               
 Нашите активности за октомври
   
    
   
Во месец септември стекнавме знаење за поделба на гласовите,а во месец октомври за поделба на согласките по звучност.  
                                Се` заедно го имаме во ПРЕЗЕНТАЦИЈА.    
                                     

  Нашето кратко видео за поделба на гласовите
 

Мојата вредна колешка од Кичево,Елизабета Арсоска, ја изработи презентацијата за расказ.
Соработката со неа ќе продолжи!
                    РАСКАЗ


Многу е полесно да се совлада содржината за Морфолошка класификација на зборовите ако имате Прези презентација
                   Кликнете на линкот! Морфолошка класификација на зборовите

                    
Проверете си го знаењето преку интересни тестови- КВИЗ

Два месеца вредно работевме за да си го провериме знаењето преку Контролна задача.


       Нашите активности за ноември

           

        Домашна  задача -Видови именки


На нашиот блог Роземак може да прочитате неколку раскази.

                Кликнете на линкот со наслов Прошетка
            Кликнете на линкот со наслов Под клупата


Внимателно прочитајте го следниот расказ Еден голем ум и едно малечко срце
                        Ајше Лутишоска и Фикрија Лутишоска напишаа интересни фантастични раскази 

                        Неуморни се писателските пера на моите драги ученици. Прочитајте ги овие фантастични раскази на Есма, Елдина, Ева, Анастасија, Сунчица.

КЛИКНЕТЕ ТУКА 

   На овој линк имате вежби за граматички категории кај глаголите.Кликнете ОВДЕ      

 

   Нашите активности за декември

 

 

 

Интересни вежби за видови придавки.Кликнете ТУКА

Нашите активности за јануари и февруари

 
Погледнете ја прекрасната драматизација на текстот „Измама"-М.Поповски
Кликнете ТУКА
Сакаме да твориме, а на тема: „Езерска слика" напишавме прекрасни творби
Кликнете ТУКА   
                 И генерацијата 2014/2015 г. напиша прекрасни творби за езерото-Езерска слика 
                 Секоја година  се` поубави творби. Генерацијата 2016/2017 напиша исклучителни песни за езерото и неговите убавини. 
 Шестоодделенците  знаат што е културна комуникација
  
Интерактивна активност при обработка на лектирата „Хајди“-Јохана Шпири(користевме платно, ножици, лепак, листови; ја опишувавме Хајди)
Забелешка:Сликите се направени со мобилен телефон
Хајди е прекрасно, весело и ведро девојче кое го опишувавме и со генерација 2016/2017 г. На следниот линк погледнете што сработивме и како ја замисливме Хајди.
 
Со шестоодделенците читаме и рецитираме. Слушнете не`!

 

    Мајката се сака, почитува, гушка. Секоја баба, тетка, стрина... жена е личност за почит. Вредните шестоодделенци пишуваа стихови за мајката.

 ЛИНК>СТИХОВИ ЗА МАЈКАТА 

Section categories
Најново! [10]
Погледнете ги нашите најнови активности!
Log In
Search
Calendar
«  June 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Statistics

Онлајн: 1
Гости: 1
Корисници: 0